Informatie over de ReigerRijders

In dit beperkte openbare gedeelte kun je informatie over de ReigerRijders vinden. Als je - nadat je minimaal een keer meegereden hebt - meer wilt lezen op dit forum, dien je je te registreren.
Gebruikersavatar
Jaap
Site Admin
Berichten: 1457
Lid geworden op: Di Mei 04, 2010 23:00
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Informatie over de ReigerRijders

Berichtdoor Jaap » Zo Mei 09, 2010 16:51

Afbeelding

Doelstelling: samen motorrijden
Wanneer: wanneer we maar kunnen
Motormerk: de door jóú gekozen motor
Rijstijl: toerstijl (of anders, na overleg)
Motto: alles mag, niets moetDoelstelling: samen motorrijden
En dat is de enige doelstelling van deze "motorclub". De bedoeling van dit initiatief is dat we wat makkelijker motorrijders kunnen vinden die ook een toertocht willen maken. Of een boodschap in Hoorn moeten doen. Of even naar Bloemendaal moeten. Of een vissie eten in Den Oever. Of, nou bedenk zelf maar iets. Maar samen rijden is gewoon leuker dan "in je uppie"...

Wanneer: wanneer we maar kunnen
Op zondag komen we bij elkaar op een afgesproken locatie. Kijk hiervoor naar de Kalender op dit forum. Check die trouwens altijd, want de verzamel- en vertrektijden kunnen per evenement of per zondag verschillen...

Oók als er een langere rit gepland staat, kun je om even vóór 13:00 uur kijken of er motorrijders aanwezig zijn, want lang niet iedereen heeft zin in lange ritten, dus ga maar kijken of er nog meer ReigerRijders zijn.

Bij het verzamelpunt kan iedereen dus zelf "maatjes" zoeken om een ritje te maken. Of met z'n allen. Da's natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid mensen en het al of niet "klikken" met de andere leden.

Motormerk: de door jóú gekozen motor
Hier geldt: vrijheid, blijheid. Motormerk en type zijn werkelijk compleet onbelangrijk!

Rijstijl: toerstijl (of anders, na overleg)
Let wel: toerstijl is nergens omschreven. Je bepaalt in overleg met je mederijders de toerstijl van jouw groep. Doe dat dan ook! Je schiet er niets mee op als tijdens de rit blijkt dat het naar jouw eigen idee veel te hard of veel te langzaam gaat. Lees wel nog even de Toerregels op dit forum door.

Motto: alles mag, niets moet!
Da's natuurlijk nooit helemaal waar, maar toch... Zo zul je bijvoorbeeld je eigen verantwoordelijkheid moeten nemen als je op je motor meerijdt met andere motorrijders. En uiteraard gaan we er vanuit dat je je enigszins aanpast aan de groep. En inderdaad, als er dan toch iets zou moeten, dan moet dat zijn dat je het leuk houdt voor iedereen!


Enkele afspraken, belangrijk vóórdat je gaat rijden:

    Zorg dat je tank vol is voordat je naar het verzamelpunt gaat (wedden dat iemand het toch vergeten is?).
    Bespreek vóórdat je gaat rijden hoe gereden gaat worden, snel, toersnelheid of anders. Splits desnoods de groep in meerdere groepen en spreek af elkaar ergens te ontmoeten.
    De toerrit wordt meestal beëindigd op een van te voren afgesproken punt. Soms zal dit het vertrekpunt zijn, meestal niet. Is het voor jou zelf slimmer om eerder af te zwaaien, meld dat dan aan de voorrijder of aan de hele groep. Dat zorgt er voor dat er geen verrassingen ontstaan tijdens de rit, wanneer je zomaar wegrijdt.

De ReigerRijders bestaan sinds november 2002.


Vragen, opmerkingen of anderszins? Mail het maar !Jaap Marchal
E-mail j.marchal@ziggo.nl
Telefoon (072) 574 09 10
GSM 06-20 23 36 34

Terug naar “ReigerRijders openbaar gedeelte”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast